תהליך בדיקת הבית: מה קונים צריכים לדעת?
בתהליך בדיקת דירה לפני מסירה יש יותר ממה שקורה ביום הבדק בית. כקונה, ישנם צעדים מסוימים שאתם יכולים לנקוט לפני ואחרי הבדיקה כדי להבטיח שיש לכם את המידע שאתם צריכים לגבי הבית שאתם קונים. עריכת בדק בית היא סעיף שנוסף לחוזה מקרקעין הקובע כי הרכישה מותנית בתוצאות בדק הבית. זה מאפשר לרוכשי הדירות לבטל את המכירה או לנהל משא ומתן על תיקונים על סמך תוצאות הבדיקה. אם תחליטו להוסיף בדק בית לחוזה, תהיה לכם מסגרת זמן ספציפית לתזמן ולערוך את הבדיקה, כמו גם הערכות המשך אפשריות. לדוגמה, אם יש בעיית אינסטלציה והבודק ממליץ להתייעץ עם אינסטלטור לבדיקה מעמיקה יותר, הקונה אחראי למצוא אינסטלטור ולקבל את המידע הדרוש לו כדי להתקדם או לסגת מהמכירה לפני שתקופת ההמתנה מסתיימת. בדרך כלל, לרוכשים יש כשבוע עד שבועיים להשלים תהליך זה. אם ישנן בעיות של שבירת עסקה בדוח הבדיקה, בדיקת בדק הבית מסמיכה את הקונים לפרוש מהרכישה ולקבל בחזרה את הפיקדון שלהם, מה שהופך את זה לאחת הדרכים הטובות ביותר להגן על עצמכם מפני עלויות מפתיעות לאחר המעבר.
בחירת חברת בדק בית
בחירת בדק בית מומלץ יכולה להיראות כמו משימה לא פשוטה, אך לרוב סוכני הנדל"ן יש קשרים עם בודקי בית מוסמכים ויכולים להמליץ על אחד שהם סומכים עליו. תרצו להיות בטוחים שהאדם קשור, בטוח, ושהחברה עושה רק בדיקות ולא תיקונים ושיפוצים. זה יעזור להבטיח שהם לא ינסו לכפות עליכם לבצע תיקונים יקרים לטובתם. כשאתם מתקשרים לקבוע פגישה, כדאי לשאול אותם מה כוללת הבדיקה וכמה זמן זה לוקח ולהקפיד להבין את כל מה שהם יבדקו. זה גם הזמן הנכון לדון לאילו בדיקות נוספות אתם עשויים להזדקק ולשאול אם הם יכולים לעשות את כולן. כדאי גם להסכים על מחיר מראש ולהימנע מהפתעות.
יום ביצוע בדק הבית
בודק הבית שלכם הוא המומחה, אבל עדיין יש דברים שאתם יכול לעשות כקונה כדי להבטיח שהתהליך יעבור בצורה חלקה. במידת האפשר, מומלץ לרוכשי בתים להגיע לבדיקת הבית שלהם כדי שיוכלו לראות את הנזק ממקור ראשון ולשאול שאלות. קיום דיונים אלו עם הבודק בזמן אמת מוביל למידע מעמיק יותר על הבית שלכם ממה שתמצאו בדוח הבדיקה. כשאתם עוברים בבית, השתדלו לא להיתלות במספר הליקויים, מכיוון שלעתים קרובות התיקונים הללו הם מינוריים מאוד. במקום זאת, חפרו את חומרת הבעיות כדי לקבוע אם יש שוברי עסקאות שימנעו מכם להתקדם עם המכירה.