אחסון אתרים בחינם VS אחסון אתרים בתשלום
בעידן הטכנולוגי של היום ניתן לראות כי לכל עסק יש ברשותו אתר אינטרנט. מכיוון שהשימוש ברשת האינטרנט הפכה להיות כל כך נגישה ופשוטה לכולם מכל מקום ובכל זמן, כולם משתמשים ברשת כדי למצוא דברים, לקבל מידע יעיל וגם לצרכי עבודה שונים.
אתרי אינטרנט הפכו להיות דבר הכרחי עבור עסקים קטנים וגדולים, ממש כמו הצורך של כל ארגון בחבילת אופיס 365 , כך שהביקוש לבנייה ואחסון של אתרים שונים הפך להיות דבר נפוץ במיוחד בשנים האחרונות. כדי האתר של העסק יצליח למשוך אליו גולשים שיכולים להפוך ללקוחות פוטנציאליים, הוא מוכרח להיות בעל מראה יפה ומזמין, וגם להיות שימושי ונגיש בהתאם עבור קהל הגולשים הגדול.
עניין המאה והנגישות של האתר תלוי כמובן באדם או החברה שבנתה ועיצבה את אתר האינטרנט, אך גם בחברת האחסון של האתר.
מהו אחסון אתרים
כל אתר אינטרנט שקיים ברשת מוכרח להימצא על גבי שרת. השרת הוא למעשה הבית של האתר, כך שכדי להגיע אליו מנוע החיפוש שולח בקשה לשרת לביקור באתר וכך השרת מציג את אתר האינטרנט הרלוונטי שהגולש חיפש במנוע החיפוש. בעבר היה נהוג לאחסן אתרי אינטרנט על שרתים פיזיים שהיו נמצאים במחסנים או משרדי החברה, אך מכיוון שמדובר בדבר גדול ומגושם שדורש מקום רב – האחסון של השרתים עבר להיות וירטואלי באמצעות רשת האינטרנט, כמו שיטת הגיבוי או אחסון מידע שניתן במסגרת שירותי ענן לעסקים.
בדרך הזו כל אחד יכול לאחסן את האתר שלו בכל שרת וירטואלי שהוא רוצה, ולקבל מעטפת שלמה של שירות ותמיכה בהתאם. ניתן למצוא היום שירותי אחסון אתרים שמציעים חבילות מותאמות אישיות לפי תשלום חודשי קבוע, וגם שירותי אחסון המציעים אחסון אתר ללא עלות.
כיצד בוחרים שירות אחסון איכותי
למרות שעניין אחסון האתר ללא עלות נשמע מפתה, חשוב להבין את החסרונות של אחסון שכזה. אחסון אתר בחינם עלול לגרום לאתר להיות איטי במיוחד, דבר שמשפיע מאוד על החוויה של הגולשים שעלולים להימנע מכניסה עתידית נוספת אל אתר כזה. לכן, מומלץ לבחור אחסון אתרים שהם איכותיים (למדו בנושא באתר שירותי מחשוב לעסקים קטנים), יעילים ומהירים ולא רק על פי מחיר.