חוששים מפשיטת רגל? אפשר גם בלי

אדם הסובל ממצב כלכלי מאתגר במיוחד עשוי למצוא את עצמו בסופו של דבר פושט רגל. בעבר הליך זה היה מורכב וכיום פשוט יותר יחסית ונכנס תחת המטרייה של חוק חדלות פירעון החדש. חוק זה תורם משמעותית לחייבים ונוטה לטובתם הרבה יותר מאשר החוק הישן שנטה לטובת הנושים. כתוצאה מכך ניתן להפעיל יותר לחץ על הנושים להגיע להסדר באופן עצמאי מול החייב ואולי להימנע מכניסה להליך פשיטת רגל, לו הגבלות שונות בנוסף למצב הכלכלי הנוכחי, סימון שלילי בדירוג האשראי למשך שנים רבות יותר קדימה, מניעת שימוש בכרטיסי אשראי ושיקים, אין אפשרות לצאת מהארץ ועוד. 

מהו הסדר חובות וכיצד ניתן להגיע אליו?

הסדר חובות הוא למעשה סיכום חוזי בין החייב לבין הנושה לו הוא חייב כסף, בו הצדדים מגיעים להסדר כלכלי מסוים ללא צורך בהתערבות בית משפט, תביעות, הליכי חדלות פירעון ועוד. במקרה שכזה יש 2 סוגי סיכומים שניתן להגיע אליהם במסגרת הסדר חובות בלי פשיטת רגל

  • הראשון הוא כזה שבעל העסק מבקש סכום מסוים באופן מיידי ומוותר על יתרת החוב. – לדוגמה אם אדם חייב 150 אלף שקלים לבנק, ייתכן והבנק יסכים לקבל נניח 70 אלף שקלים בתוך 30 יום התקיפות להסכם ויוותר על יתר הסכום כדי לסגור את התיק מוקדם ככל האפשר.
  • האפשרות השנייה היא הסכם על תשלום חודשי קבוע של סכום מסוים ופריסת החוב בצורה כזו שבעל החוב יוכל לעמוד בה. לדוגמה: אדם החייב 20 אלף שקלים לחברת אשראי מהלוואה שנטל והיה צריך להחזיר 500 שקלים בחודש. במסגרת ההסכם ישלם 150 שקלים בחודש למשך X תשלומים עד השלמת החוב. 

האם הנושים השונים רוצים להגיע אתכם להסדר חוב?

כן ולא. מצד אחד היו מעדיפים תשלום של מלוא החוב, מצד שני יודעים את הסכנות הכרוכות במתן אשראי ללקוח ומכירים את חוק חדלות הפירעון שבו יודעים כי יקבלו רק חלק מהתשלום שלהם, וגם זה בפריסת זמן רחבה יותר. לכן, לעתים רבות הם יעדיפו להגיע להסדר עצמאי מול החייב, בין אם על ידי תשלום סכום חלקי של החוב ומחיקת היתרה באופן מידי תוך סגירת החוב, ובין אם על ידי הסדר תשלומים חודשי מסודר בסכום שבו יוכל לעמוד החייב ולהחזיר את חובותיו במלואם בפריסת זמן רחבה יותר. גם כאשר מדובר על הסדר חובות מול הנושים באופן עצמאי חשוב יהיה להיות מיוצגים על ידי עורך דין חדלות פירעון מקצועי ומנוסה שייצג אתכם מול הנושים השונים. הוא ידע כיצד לדבר איתם, להציג בצורה הנכונה והאמינה ביותר את המצב שלכם ובדרך כלל הנושים יהיו נכונים יותר לשאת במשא ומתן ודברים מול עורך הדין מאשר מול החייב.

לא רוצים לפשוט רגל? אפשר גם אחרת

במסגרת חדלות פירעון / פשיטת רגל יש הגבלות שונות ולכן אפשר גם בדרך אחרת… כדאי לצורך כך להיות מלווים על ידי עורך דין מנוסה שילווה אתכם בהליך וייצג אתכם מול הבנקים ומול הנושים השונים. עורך דין גלעד נרקיס מתמחה בנושא זה ובהליכי חדלות פירעון ופשיטות רגל. עו"ד נרקיס מסייע לאנשים רבים, פרטיים ובעלי עסקים כאחד, להגיע להסדרים מול הנושים השונים בכדי להימנע מאפשרות של פשיטת רגל ובכך לחסוך את ההגבלות השונות הכרוכות בהליך זה. לפרטים נוספים כנסו לאתר המשרד וצרו קשר. 

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
עורך דין לאמזון – למה צריך אותה?
היום יש יותר ויותר ישראלים שמסתכלים על ענקית המכירות המקוונת, המזון בתור מקור הכנסה ופרנסה חשוב. אבל,...
קרא עוד »
יונ 28, 2021
קידום באינסטגרם – האם זה אפקטיבי?
כיום יש עסקים בכל סדרי הגודל שבוחרים להרחיב את האסטרטגיה השיווקית שלהם ולעשות שימוש בפלטפורמה של...
קרא עוד »
יול 26, 2021
לייקים באינסטגרם
אינסטגרם זו זירה מקוונת מרכזית לפרסום בתחום הלייף סטייל, אופנה, תכשיטים. זה המקום שבו אמנים...
קרא עוד »
ספט 09, 2021