מה זה גוגל שופינג ואיך זה עובד?

גוגל שופינג

כשאנחנו נכנסים למנוע החיפוש של גוגל לחפש מוצר כזה או אחר, יש הרבה תוצאות חיפוש המתחלקות ל-2 אזורים. האזור האורגני – עם 10 תוצאות חיפוש בעמוד סטנדרטי והאזור של המודעות הממומנות.

באזור האורגני שמושפע מהאלגוריתם של גוגל המורכב ממעל 200 פרמטרים שונים , נוכל לראות תוצאות בפורמטים שונים כמו מודעות מבוססות מיקום, סרטונים , תמונות וגוגל search Graph.

באזור של המודעות הממומנות רוב האנשים רגילים כבר שנים לראות מודעות טקסט של 2 כותרות ומתחתן 2 משפטי עזר יותר ארוכים . אלו הן מודעות החיפוש. אך יש פורמט נוסף שנכנס לפלטפורמה הפרסומית כבר ב-2002 , אבל הגיע לישראל רק בשנים האחרונות והוא נקרא מודעות שופינג.

 

גוגל שופינג זה כלי שמטרתו לאפשר לבעלי עסקים ובעלי מקצוע, להציג את המוצרים שלהם באופן ישיר ללקוחות שלהם, דרך מנוע החיפוש של גוגל בצורה ויזואלית. למשל, אם אנחנו מחזיקים ברשותנו חנות נעליים ומציעים דרך אתר האינטרנט מוצרי הנעלה שונים למכירה, אז דרך קמפיינים בגוגל שופינג, יש לנו אפשרות להציע את המוצרים השונים ישירות , אפילו ישר לעמוד המוצר, ברגע שמישהו מהגולשים מחפש ביטוי רלוונטי.

 

בצורה כזו, אנחנו לא צריכים לחכות שהגולש ייכנס לאתר שלנו, אלא יש לנו אפשרות להציע לו את מה שאנחנו מספקים ישירות עוד בעמוד הראשי של גוגל אחרי שהוא מקליד את שורת החיפוש. היתרון כאן הוא כפול כי אם המוצר לא רלוונטי אליו או המחיר יקר מידי , הגולש לא יכנס לאתר ואנחנו לא נשלם על ההקלקה הזו.

חשוב להדגיש, כמו בכל המודעות של גוגל , המוצרים שלנו עומדים לצד מוצרים של חברות ועסקים אחרים, ולכן רק המוצרים הרלוונטיים ביותר או האטרקטיביים ביותר יזכו להקלקות וכל השאר יסתפקו רק בחשיפה.

 

כיצד יוצרים קמפיין בגוגל שופינג

על מנת להכין קמפיין חדש בגוגל שופינג יש לבצע מספר לא מועט של פעולות הלוקח כמה שעות ויכולות להמשך אפילו כמה ימים בגלל האישור של המוצרים על ידי צוות המדיניות של גוגל.

אם נחלק את השלבים ליצירת קמפיין גוגל שופינג לשלבים בולטים נראה:

  1. הקמת חשבון מרצנט סנטר וביצוע כל ההגדרות הרלוונטיות לחשבון.
  2. יצירת פיד מוצרים באחת מ-4 הדרכים הקיימות : העלאת קובץ גוגל שיטס, סריקת האתר, פלאגין חיצוני או התחברות ל API של מרצנט סנטר.
  3. אישור המוצרים לפרסום על ידי צוות חיצוני של גוגל שופינג.
  4. יצירת קמפיין שופינג בחשבון גוגל אדס וחיבורו לחשבון המרצנט סנטר.
  5. אישור המודעות והתאמת הגדרות הקמפיין כמו תקציב, מיקומים , שעות תצוגה ועוד.

 

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
לשון הרע בפייסבוק – ככה תמנעו
הרשתות החברתיות נועדו על מנת שנוכל לשתף בהן את החברים והמכרים שלנו בכל הדברים שמפריעים לנו. אך לא מעט...
קרא עוד »
דצמ 13, 2019
דברים שחשוב לדעת על קידום אתרים
נוכחות דיגיטלית הפכה לחלק בלתי נפרד מקידום ושיווק עסקים, וזה בהחלט לא מפתיע. בעולם שבו האונליין הפך...
קרא עוד »
מרץ 23, 2020
איך מקבלים פטור מתור בתעודת נכה? 
תעודות נכים הן מסמכים פורמליים המונפקים לאנשים עם מוגבלות, המפרטים את מצבם הרפואי, מגבלותיהם והמלצות...
קרא עוד »
יונ 10, 2023